Onko Tampere hyvä paikka asua?

Tammerkoski Tampere

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Pinta-alaltaan se ei ole kovin suuri – Tampere on vasta sijalla 147. Siksi Tamperetta rakennetaankin tällä hetkellä ylöspäin. Tampere laajenee korkeus-, ei niinkään leveyssuunnassa. Korkeiden kerrostalojen välissä puikkelehtii ratikka – tai niin se tulee tekemään ainakin elokuussa 2021, sillä raitiovaunuverkostoa rakennetaan par’aikaa. Tampereelle ollaan rakentamassa myös kasinoa. Hiljattain valmistunut Muumimuseo vetää turisteja Tampereelle jo nyt.

Muumimuseo ei ole ainoa vetonaula. Tampereella on paljon mielenkiintoisia kohteita, kuten Särkänniemi, Lenin-museoa ja Pyynikinharjun näkötorni. Yksi päivä ei riitä Tampereen tarjontaan tutustumiseen, eikä edes yksi vuosi! Monet ihastuvatkin Tampereeseen niin paljon, että päättävät muuttaa sinne. Muuton syy voi olla myös opiskelu, sillä Tampereella on useita tasokkaita oppilaitoksia, tai uusi työpaikka. Tampereen tarjoamat mahdollisuudet ja vaihtoehdot tuntuvat lähes rajattomilta. 

Tähän artikkeliin on lueteltu muutamia syitä sille, miksi Tampere on niin hyvä paikka asua. Jos tapaat aidon tamperelaisen vaikkapa Kulma-Alessa, kertoo hän sinulle heti lukuisia syitä lisää. Lähdetään kuitenkin liikkeelle näistä ideoista, mitkä perustuvat Oikotie-sivustolla julkaistuun artikkeliin, missä kerrottiin 10 syytä sille, miksi Tampere on ei vain hyvä, vaan paras paikka asua!

Tampereella on paljon palveluita ja mukavaa porukkaa

Tamperelaiset rakastavat kaupunkiaan, koska se on täynnä mukavaa ja hyvällä asenteella varustettua porukkaa. Tamperelaiset ovat toimeliaita ja yrittäjähenkisiä, ja siksi Tampereelle syntyykin koko ajan uusia yrityksiä. Uudet yritykset lisäävät palveluiden tarjontaa. Tampereella onkin helppoa löytää erilaisia palveluita. Ei ole vaikeaa löytää pakettiauto vuokralle Tampereella. Myös erilaisia hyvinvointipalveluita on vaikka millä mitalla. Onko edessä remontti? Löydät varmasti tekijän niin keittiö-, sauna- kuin kylpyhuoneremontillekin, ja vieläpä hyvällä hinta-laatusuhteella.

Tampereella syödään hyvää ruokaa

Tamperelaiset rakastavat mustaamakkaraa ja muita paikallisia herkkuja. Mustamakkara jakaa muualta tulleiden mielipiteet, mutta yksi asia on varma: et voi olla rakastumatta Pyynikin näkötornin kahvilan munkkeihin! Näitä salaisella reseptillä valmistettuja munkkeja on mussutettu jo kauan, eikä loppua näy.

Tampereella on paljon baareja ja tasokkaita ravintoloita. Löydät kyllä mieleisesi ruokapaikan ja illanviettopaikan, ja tahdot viedä sinne vieraasikin. Jos kokkaat mieluummin itse, voit hankkia tuoreet raaka-aineet kauppahallin tunnelmallisilta kujilta.

Tamperetta ympäröi kaunis luonto

Tampereella on paljon puistoja, joissa voi nauttia kukkien väriloistosta. Yhdessä puistossa on kesäisin kanoja, joiden touhuja varsinkin lapset rakastavat seurata. Toisessa on upea ruusutarha ja muun muassa maustekasveja. Ei tarvitse mennä kauaskaan Tampereen keskustasta, kun on jo metsän keskellä – tai ison järven rannalla. Parhaimmat uimarannat ovat Pyynikin uimaranta, Rauhaniemen uimaranta ja Kaupinojan uimaranta.

Historian havinaa Tampereella

Tampere on tiukasti kiinni tässä päivässä. Tampere kasvaa koko ajan (esimerkiksi vuosina 1990–2008 peräti 65 000 uudella asukkaalla), ja kasvun voi odottaa vain jatkuvan. Tampere on varautunut ja edelleen varautumassa siihen, että seuraavan 10 vuoden aikana Tampereen väkimäärä kasvaa 91 000 uudella asukkaalla. Uudet asukkaat tarvitsevat uusia asuntoja, ja niitä uskotaan tarvittavan yhteensä 38 500 kappaletta.

Vaikka Tampere on nykyaikainen ja koko ajan kehittyvä kaupunki, se ei ole unohtanut menneisyyttään. Tamperetta pidetään Suomen ensimmäisenä teollisuuskaupunkina, perustettiinhan Finlaysonin puuvillatehdas juuri sinne. Tehdas oli 1800-luvulla kuin oma kaupunki, sillä kaikki työläiset asuivat tehtaan välittömässä läheisyydessä, ja heille oli oma koulu, poliisi, sairaala, kauppa ja vähän aikaa myös oma rahayksikkö.

Tampereen kiehtovaan historiaan ja arkkitehtuuriin pääsee tutustumaan muun muassa Finlaysonin vanhalla tehdasalueella. Kaikki tehtaan tiilirakennukset ovat edelleen käytössä, mutta eivät tuotantolaitoksina vaan esimerkiksi museorakennuksina.  

Tampereella on myös vakoilumuseo, Lenin-museo ja upea Tuomiokirkko. Museoita löytyy myös taiteen ystäville, ja teatteri sekä Tampere-talo palvelevat muita kulttuurinnälkäisiä. 

Tampere on täynnä tapahtumia, ja harrastamaan pääsee edullisesti

Kalamarkkinat, Suomen toiseksi suurimmat sarjakuvafestivaalit (Tampere Kuplii), Tammerfest, Manserock, joulunavaus… Tampere on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia, mitkä eivät jätä ketään kylmäksi. Monet tapahtumat ovat aivan ilmaisia. Tampereella asuminen ei vaadi paksua lompakkoa, sillä ilmaista tapahtumatarjontaa on läpi vuoden, ja vuokratasokin on edullisempi kuin pääkaupunkiseudulla. Tamperelaisille tarjotaan monia edullisia harrastusmahdollisuuksia, kuten uimahalleja, työväenopiston kursseja ja avantouintipaikkoja. Esimerkiksi kirjastot ja lenkkipolut ovat täysin ilmaiseksi käytettävissä. 

Jaa tämä postaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest