Näin viimeistelet vanhan kotisi ennen kuin muutat uuteen asuntoon

Avain

Siintääkö sinulla muutto edessä tulevaisuudessa? Mitä kaikkea voisit tehdä asunnossa saadaksesi sen viimeisen päälle kuntoon? 

Aloitus

Mistä lähtisit aloittamaan, kun edessä on muutto? Aloita ensin käymällä läpi ihan jokainen tavarasi. Käy ne läpi ajatuksella ja miettien haluatko pakata ne laatikoihin ja ovatko ne sopivia uuteen asuntoosi. Vuosien saatossa kaappeihin on saattanut kertyä valtavasti tavaraa ja osaa et ehkä edes muistanut omistavasi. Lajittele reilusti sivuun kaikki tavarat joita et ole vaikkapa pariin vuoteen käyttänyt etkä tarvinnut. Käy läpi koristeet ja mieti tuoko tämä tavara sinulle iloa ja vastauksen mukaan lajittele tavara kirpputorille menevään kasaan, lahjoitettavien tavaroiden kasaan tai pakkaa se huolella laatikkoon odottamaan muuttoa. Tulet huomaamaan kuinka palkitsevaa lopputulos on ja kuinka hyvältä tuntuu, kun tavarapaljous vähenee vähä vähältä. Tämä edesauttaa muutossa, koska tällöin muutettavia laatikoita on huomattavasti vähemmän ja uusi koti ei täyty kerralla kaikista vanhoista ja tarpeettomista tavaroista. Sitä mukaan, kun kaappeja tyhjenee voit pyyhkiä ne valmiiksi esimerkiksi yläkaapit. Tämä helpottaa loppusiivousta.

Kun olet käynyt läpi tavarasi, siirry tarkastelemaan asuntoa. Mitä kaikkea täytyy tehdä ennen muuttoa?

Korjaukset

Onko asunnossa mennyt jotain rikki ja sen korjaus on unohtunut? Nyt on hyvä aika korjauksille. Tarkasta, että kaappien ovet eivät ole alkaneet repsottamaan ja että kiinteästi asuntoon kuluvissa valaisimissa on toimivat lamput. Onko kaapinovien vetimet kovin kuluneet? Ne vaihdat edullisesti ja helposti uusiin. Koko kodin läpikäyminen on järkevää tässä vaiheessa, koska muuttaessa on kuitenkin kiire ja monta asiaa voi jäädä tekemättä ja ne aiheuttavat paljon stressiä viime hetkillä. Jos asut omassa asunnossa ja olet sitä myymässä voit miettiä myös kodin kevyttä remontoimista eli seinien maalausta ja tapetointia, kaappien ovien maalausta, lattioiden laminointia ja montaa muuta asiaa, jotka auttavat sinua saamaan asunnostasi huomattavasti paremman hinnan. Myydessä kannattaa huomioida myös se, että mitä kodikkaampi ja avarampi kotisi on, sitä paremmin se menee kaupaksi ja sitä saat.

Asuinpaikka

Millaisessa paikassa olisi mukavaa tulevaisuudessa asua? Tälle mietinnälle on hyvä antaa aikaa hyvissä ajoin ennen tulevaa muuttoa. Tulethan todennäköisesti asumaan samassa paikassa useita vuosia. Missä sitten on hyvä asua? Sinun kannattaa miettiä tätä asiaa siltä kannalta, että millaisia asioita toivot uudelta asuinpaikaltasi. Kaipaatko kaupungin vilinää ja sitä, että pääset nopeasti keskustan palvelujen äärelle. Silloin kannattaa suunnata katse keskustan asuntoihin. Jos taas tykkäät luonnon rauhasta, on järkevää etsiä uusi koti kaupungin laitamilta lähiöistä tai suunnata etsimään asuntoa maalta. Maalla asumisen hyvänä puolena voin mainita raikkaan ilman, luonnon ympärillä ja sen, että asunnot ovat suurempia ja edullisempia. Seuraavaksi on hyvä miettiä missä on hyvä asua. Minkä kokoinen asunto olisi juuri sinulle paras mahdollinen vaihtoehto? Asuntotarjontaa löytyy ajankohdasta riippumatta runsaasti. Mitä tarkemmat kriteerit tulevalle kodillesi asetat, sitä kauemmin joudut todennäköisesti uutta asuntoa etsimään. Tärkeintä on kuitenkin löytää sellainen paikka, missä on hyvä asua.

Muuttosiivous

Nyt on tavarat pakattuina ja muuttoauto tilattuna. Kenties palkkasit avuksesi muuttofirman, joka hoitaa muuton puolestasi ammattimaisesti ja ammattitaidolla. On aika miettiä vanhan kodin muuttosiivousta. Siivoatko asunnon muuton päätteeksi itse vai palkkaatko yrityksen, joka tarjoaa muuttosiivousta? Jos teet muuttosiivouksen itse muista esimerkiksi kylpyhuoneen pesu, hellan taus ja ikkunoiden peseminen. Ne voi tehdä myös muutamia päiviä etukäteen eli ihan kaikkea ei tarvitse tehdä muuttoauton lähdettyä. Täytyyhän sinun silloin rientää jo uutta kotia kohti, että pääset laittamaan tavaroita paikoilleen. Mikäli palkkaan muuttosiivousta tekevän yrityksen, hoitavat he tämän kaiken puolestasi. Muista tällöin sopia heidän kanssaan kaikki yksityiskohdat.

Muuttaminen on mukavaa puuhaa. Ainakin sen jälkeen, kun se on ohi. On ihanaa herätä uudessa kodissa juomaan aamukahvia, kun olet saanut kaikki tavarat paikoilleen ja verhot ikkunoihin. Koti tuntuu kodilta, aamu aurinko paistaa ja linnun laulu kuuluu avoimesta ikkunasta. On aika nauttia uudesta kodista ja muistella vanhaa kotia, joka on nyt uusien asukkaiden koti. Kylläpä siellä olikin ihana asua, mutta onhan tämä uusi koti vailla vertaansa! 

Jaa tämä postaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest