Miksi kannattaa kilpailuttaa eri muuttofirmoja?

Muuttolaatikot

Muuttaminen on henkisesti äärettömän raskas prosessi. Vaikka uusi asunto olisi mittatilaustyönä itselle rakennettu, se sijaitsisi juuri siinä henkeäsalpaavassa vaaramaisemassa järven rannalla, se olisi sopivasti kahdenkymmenen minuutin työmatkan päässä – kaikkea sitä mitä olit kirjoittanut ”aarrekarttaasi”, on muuttaminen silti koettelemus niin keholle kuin mielellekin. 

Saatat muistaa jonkin aiemman muuton aiheuttaman epätoivoisen tunteen, kun katsoit kylmän hien valuessa selkänahkaasi pitkin yhä pakkaamatonta keittiötä. Kaikki kipot ja kulhot odottaen kaapissa omilla paikoillaan, kun muuttohetki lähestyi vääjäämättä; päivä päivältä, tunti tunnilta, minuutti minuutilta. Mistä sen kaiken muuttoon liittyvän edes aloittaisi? Ja tuo tavaramäärä pitäisi vielä saada pakattua autoon, tai paremmalla tuurilla autoihin. Sen jälkeen tavarat pitäisi ajaa määränpäähän. Ja kuorma pitäisi vielä purkaakin! Entä sisustaminen? Jos siivoamisen aloittaminen tuntuu joskus vaikealta, niin muuttopuuhiin ryhtyminen on täysin ylittämätön suo.

Vaan aina se on tehty, koska lopulta se on ollut pakko tehdä. Pahimmillaan muuttolaatikoiden täyttämistä on saatettu vasta aloitella, kun ensimmäisiä huonekaluja jo siirretään kulkupelin kyytiin.   Apulaisiksi kaljapalkalla palkatut ystävät ja sukulaiset pyörittävät vieressä päitään hiljaisen paheksunnan täyttäessä huoneen pimeimmätkin nurkat. Itkun ja epätoivon siivittämänä tavarat saadaan kuitenkin määränpäähän, mutta tiedät, että seuraavaan muuttoon ei palkaksi riitä enää virvokkeet. Saapuvatkohan enää edes rahaa vastaan, nämä ex-ystävät. Sukulaisetkaan enää hädin tuskin tervehtivät sukutapaamisissa. Olisiko sittenkin pitänyt palkata muuttofirma avuksi…

Yhdeksässä tapauksessa kymmenestä vastaus on, että olisi. Vaikka olisit marittanut ylimääräisiä tavaroitasi jo vuosia kierrätykseen ja omistaisit enää kolme vaatepartta koko vuodenkierrolle, on muuttofirman palkkaaminen aina hyvä idea. Nykyihmisen tyhjimmässäkin asunnossa on tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa sen verran, että kokenut kantoapu on tarpeen. Jos omistat pianon tai muuta herkästi särkyvää tarpeistoa, ovat muuttofirman vakuutukset suorastaan ehdottoman välttämättömät.  Miksi uhraisit ihmissuhteitasi tällä alttarilla, kun vaihtoehtojakin on. 

Kilpailuta muutto

Muuttofirmoissa on kuitenkin eroja, joten ehkä tärkein sääntö muuttopuuhiin ryhtyessä on: ”kilpailuta muutto.” Kilpailuttaminen käsittää paitsi hintakilpailun, myös laaduntarkkailun. Olemme varmasti kaikki nähneet näitä iltapäivälehtien satunnaisia otsikoita: ”perheenäiti tilasi muuton, mutta kaikki meni pieleen.” On hyvä ajatus lukea muuttofirman saamaa aiempaa palautetta samalla, kun vertailee eri yritysten hinnastoja. 

Hinnastojakin kannattaa vertailla juuri oman tarpeen mukaan. Joiltakin yrityksiltä voit tilata paitsi auton ja tavaroiden siirron, myös muuttolaatikot ja tavaroiden pakkaamisenkin! Mikäpä sen helpompaa, kuin tilata avaimet käteen -paketti ja siemailla kuohuviiniä reippaiden muuttomiesten pakatessa astioita laatikoihin. 

Jos kuitenkin haluat pakata tavarasi itse, ja omistat ehkä autonkin niiden siirtämistä silmällä pitäen, kannattaa ainakin muuttolaatikoiden vuokraamista harkita. Kestävät ja helposti pinottavat muuttolaatikot saattavat usein jäädä muuton lähestyessä muiden asioiden jalkoihin, mutta aidot muuttolaatikot tekevät muutosta yllättävän helppoa ja kivutonta. Jos olet aiemmin turvautunut rautakaupoissa myytäviin pahvisiin laatikoihin, jätesäkkeihin ja kodistasi löytyneisiin eri kokoisiin koreihin, yllätyt varmasti aidon muuttolaatikon kätevyydestä viimeistään siirtäessäsi kolme tai neljä laatikkoa yhdellä kertaa autoon. Toki tuo monen laatikon siirtäminen kerralla onnistuu ainoastaan muuttokärryjen kanssa, joten älä pihistele kärryvuokrassakaan nyt aloitettuasi. 

Jos sinulta taas löytyy niin auto kuin muuttolaatikot ja -kärrytkin, ja haluat edelleen siirtää tavarasi uuteen kotiin itse, saatat silti kaivata apua pelkässä pakkaamisessa. Tavaroiden pakkaaminen onkin usein muuton rankin vaihe henkisesti, mutta ammattilaisen avulla tavaroista umpeenkasvaneet huoneistot saadaan siististi pinoihin ilman stressiä ja ahdistusta. 

Helppo ja vaivaton muutto pikkurahalla

Yllä on lueteltu erilaisten muuttofirmojen tarjoamia palveluita, joita voi ostaa yhdessä tai erikseen. Yleisin muuttofirman avulla tehty muutto taitaa kuitenkin käsittää edullisen paketin, josta löytyy muuttoauto, muuttomies tai muutama, sekä muuttolaatikot, jotka asiakas pakkaa itse. Muuttolaatikot toimitetaan kotiosoitteeseen sovittuna päivänä, ja ne tulisi täyttää itse muuttopäivään mennessä. Jos laatikot eivät tunnu riittävän, saa niitä tilattua helposti lisää puhelinsoitolla. Muuttopäivänä auto kaartaa kotipihalle ja laatikot siirtyvät keskimääräistä rivakammin auton uumeniin riuskojen muuttomiesten avulla. 

Muuttomiesten autonpakkaustaidot ovat usein tajunnanräjäyttävä kokemus, kun sitä pääsee todistamaan ensimmäisen kerran. Laatikot on toki suunniteltu pinottavaksi, mutta kokenut ammattilainen näkee jo hyvissä ajoin, kuinka sohvaryhmä ja keittiön pöytä, tietokoneet ja viherkasvit lopulta sijoittuvat laatikoiden rinnalle.  

Jaa tämä postaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest