Kuka tarvitsee suurtehoimurointia?

Suurtehoimurointi
Kuva lähde: hameenerikoistyo.fi

Suurtehoimurointi on monelle vieras termi. Kuka tarvitsee suurtehoimurointia, ja mitä se tarkoittaa? Suurtehoimurointi tehdään suurtehoimuauton – toiselta nimeltään kuivaimuauton – avulla. Sitä tarvitaan etenkin kuivan materiaalin siirtämiseen: keräämiseen ja puhaltamiseen. Suurtehoimuautolla voidaan siis imeä esimerkiksi singeliä, hiekkaa, sepeliä, kevytsoraa tai muita maa-aineksia. Suurtehoimuautoa tarvitaan myös erilaisissa remonttikohteissa, sillä sen avulla voidaan siirtää sahanpurua, villoja ja muita eristeitä. Ei tässä vielä kaikki: suurtehoimuautoa voidaan käyttää mainiosti myös esimerkiksi tuhkan, betonimurskan, turpeen, kutterinlastujen, pölyn, kalkin ja viljojen sekä esimerkiksi suolan keräämiseen. 

Markkinoiden tehokkaimmissa suurtehoimuautoissa on ainakin 15, mutta usein jopa 20–30 kuution vetoiset säiliöt, ja niiden ilmamäärä on 9000 m3/h. Välisäiliöiden avulla tällaisella kapasiteetilla varustetuilla autoilla pystytään imuroimaan erilaisia materiaaleja jopa satoja kuutioita yhdessä päivässä. Ei haittaa, vaikka materiaalit olisivat kosteita – useimmiten suurtehoimuautoilla voidaan imuroida myös kosteita materiaaleja. Lue lisää siitä, missä tilanteissa suurtehoimuauto on paikallaan!

Erilaisia käyttökohteita suurtehoimuautolle

Uuteen kotiin muuttaminen alkaa usein kiinteistön kuntotarkastuksella. Se on ehkä tehty jo ennen ostopäätöstä, tai sitten uusi omistaja haluaa kartoittaa kaikki asunnon remonttitarpeet. Huolellinen kuntotarkastaja muistaa tehdä muun muassa kosteusmittaukset, ja käy varmistamassa myös asunnon katon kunnon. Huopakatolla voi olla tarvetta singelin ja sammaleiden poistolle. Näin helpotetaan katon puhdistusta tai paikkaamista. Jos huopakaton puhdistus tai paikkaus ei jatku katon pinnoittamisella uudestaan, voidaan sopia siitä, että katolle puhalletaan uudet singelit. Huopakatot ja palahuopakatot pinnoitetaan uudelleen vain kerran, eli siinä vaiheessa, kun vanha suojapinnoite ei enää kykene suojaamaan kattoa erilaisilta kemiallisilta ja mekaanisilta rasituksilta. Pinnoitetta tarvitaan suojaamaan katetta varsinkin auringon UV-säteiden kuluttavalta ja kattoa haurastuttavalta vaikutukselta. 

Jos katon kuntotarkastus paljastaa, että katto on vuotanut, tulee katon alla olevat rakenteet viipymättä kunnostaa. Jos katon rakenteissa on lahoa, on ne uusittava, ja jos yläpohjan eristeissä on kosteutta, voi niihin syntyä hometta. Vanhojen, kastuneiden ja ehkä jo mikrobikasvustojen valtaamien eristeiden poistoon suurtehoimurointi on kaikista parhain ja nopein menetelmä. Työ edistyy nopeasti eikä se aiheuta pölyhaittoja ympäristöön. Eristejäte saadaan valmiiksi säiliöön, missä se on helppo kuljettaa asianmukaiseen loppusijoituspaikkaan. Ei enää roskalavoja, työmiehiä ja kuljetuspalveluita ja niiden aikataulujen yhteensovittamista, vaan nopeasti ja vähällä vaivalla etenevä urakka, mistä saa kotitalousvähennystäkin. Kotitalousvähennystä saa useimmista omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon huolto- ja korjaustöistä, jos ne teetetään ennakkoperintärekisteriin kuuluvalla yrityksellä.

Uudiskohteissa suurtehoimuautolle on käyttöä muun muassa alapohjan täyttämisessä hiekalla. Suurtehoimuauton avulla voidaan siirtää erilaisia aineksia näppärästi paikasta toiseen, joten omatoimirakentajankin kannattaa säästää selkäänsä ja tilata suurtehoimurointi! Suurtehoimurointia tarvitaan myös teollisuuskohteissa. Säännöllinen pölynpoisto puhdistaa teollisuuslaitoksen ilmaa ja vähentää merkittävästi tilan paloriskiä.

Mikään ei mene kaatopaikalle

Tavoitteena on, ettei mikään käytöstä poistettu materiaali päätyisi enää kaatopaikalle, vaan kaikki saataisiin ohjattua hyötykäyttöön. Katon alta kerätyt puhtaat eristeet voidaan käyttää uudelleen – joko samassa kohteessa, tai jossain muussa kiinteistössä, missä on tarvetta puhalluseristeille. Suurtehoimuauton kyytiin kerätty sora ja muu maa-aines voidaan hyötykäyttää maanrakennuksessa. Sorasta saadaan tielle hyvä kantava kerros, ja myös betonimurska sopii tähän tarkoitukseen – monen mielestä jopa luonnonkivimursketta paremmin. Kastuneet eristeet voidaan joko kompostoida tai muuttaa energiaksi polttamalla, jos ne eivät ole kompostoituvia.

Suurtehoimurointi on vaivaton ratkaisu ainesten siirtämiseen paikasta toiseen

Harkitse suurtehoimurointia aina, kun sinun täytyy siirtää suuria määriä maa-aineksia paikasta toiseen. Suurtehoimurointi auttaa myös rakennustöissä ja joissain kattotöissä. Maatalousyrittäjät ja eri teollisuuden tai rakennusalan ammattilaiset löytävät suurtehoimuautolle useitakin erilaisia käyttökohteita, mutta myös yksityisasiakas hyötyy suurteho- eli kuivaimuautoista erilaisissa projekteissaan.

 Kun tilaat suurtehoimuroinnin luotettavalta yritykseltä, saat paikan päälle nykyaikaisen ja tehokkaan kaluston, minkä avulla aineksia voidaan siirtää satojen kuutioiden päivätahdilla. Asiansa osaava henkilöstö pitää huolen siitä, että urakka etenee tarkasti ja nopeasti.

Ei enää kaikkialle leviävää pölyä, kottikärryn ja lapion varressa kipeytynyttä selkää tai talkooväen metsästämistä! Suurtehoimuauton avulla pärjätään huomattavasti vähemmällä miehistöllä, eikä kenenkään selkä ole vaarassa venähtää. Varsinkin vanhojen eristeiden poisto rakennuksesta sujuu ennennäkemättömällä helppoudella, nopeudella ja ilman pölyhaittoja. Koska suurtehoimurointi mahdollistaa vanhojen eristeiden tai muun jätteen imemisen suoraan säiliöön, ei tarvita erillisiä roskalavojakaan. 

Jaa tämä postaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest